Ensenyem les tradicions nadalenques als alumnes xinesos de l’escola

a Actualitat/Vida

Els alumnes de 1r ESO han preparat unes presentacions pels nouvinguts sobre les tradicions de Nadal

El dimecres 18 de desembre els alumnes de 1r ESO, de l’assignatura d’Estratègies de l’Aprenentatge, han preparat unes presentacions pels nouvinguts sobre les tradicions nadalenques.

Per començar l’activitat la profesora Cristina Sotés ha realitzat una petita explicació traduïda al xinès per l’alumne Òscar Wang als alumnes del NAMA SPORTS, una escola de fútbol per xinesos. Ha explicat sobre que aniria aquesta activitat, El Caga Tió, els Reis Mags d’Orient, el Pessebre, i el Nadal. També, ha dit que després de cantar unes nadalenques que havien preparat els alumnes de NAMA, gaudirien, d’un esmorzar de torrons, neules, polvorons i altres dolços.

En la primera exposició els alumnes Hugo Ruiz i  la Zile Calitis, han parlat sobre el Caga Tió. Principalment de què tracta aquesta tradició, i quins són els elements més importants. “Me gustó porqué no sabia que es Caga Tió y ahora lo sé”, ha conclòs la Zile.

A continuació, els alumnes Oscar Wang, Lamine Yamal i Tymur Chystiakov, han explicat del significat del pessebre i de quines figures està compost. La professora Cristina Sotés, els hi ha ensenyat el pessebre que hi ha a l’escola, i per acabar, han mostrat un vídeo del muntatge d’un pessebre. 

La següent exposició, realitzada per Stepans Andrejevs, el Joan Martinez, la Cristina Requena i el Simeon Bykov, han tractat la celebració de Nadal a Occident i les decoracions que es posen, com per exemple guirnaldes o boles per l’arbre. També, que els regals es posen sota l’arbre i dins els mitjons.

La darrera exposició, ha tingut com a protagonistes,  els famosos Reis Mags d’Orient. Han començat amb la descripció dels tres Reis Mags, i d’on venen. Per acabar l’exposició, han afegit que porten els regals la nit del 5 de gener, i que és una tradició molt coneguda a Occident, i concretament, a la nostra terra

Per finalitzar aquesta activitat, com havien promès, els alumnes xinesos de Nama, han cantat el Jingle Bells en xinès, i han rebut els seus merescuts dolços nadalencs.

Els alumnes xinesos de NAMA SPORTS

Els alumnes de NAMA SPORTS són uns esportistes que van venir des de la Xina fins a la nostra escola per aprendre i jugar a futbol a Barcelona. En total són 50 alumnes xinesos, que estudien a l’escola des de fa quatre anys, i poc a poc, es van ajuntant a les classes de l’ESO amb la resta d’alumnes. També, hi ha un batxillerat especial per a ells, una iniciativa que és nova d’enguany.

Hola, el meu nom és Alexia, aquest curs estic fent 4rt ESO a l'Escola Lleó XIII de Barcelona. M’agrada jugar al voleibol i sóc jugadora de Club Voleibol Vall d’Hebron. També m’agrada ballar i passa el temps amb els meus amics. Insta: @alexia.alcalde

Hola, mi nombre es Alexia. Este curso estoy haciendo 4º ESO y soy estudiante en la Escuela Lleó XIII de Barcelona. Me gusta jugar al voleyball y soy jugadora en el Club Voleibol Vall d’Hebron. También me gusta bailar y pasar el tiempo con mis amigos.

Insta: @alexia.alcalde

Hi, my name is Alexia. I'm doing 4th year of Secondary and I am a student at Lleó XIII School in Barcelona. I like to play volleyball and I am a player at the Vall d'Hebron Volleyball Club. I also like to dance and spend time with my friends.. Insta: @alexia.alcalde 💗